CHOCOLATE PAVLOVA |
CHOCOLATE PAVLOVA
Bahan-bahannya
4 biji putih telur
1 sudu besar lemon jus
120 gm gula halus
2 sudu besar serbuk coklat Hershey's
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil emulco coffee
cara caranya
-pukul putih telur bersama gula bersama serbuk coklat hershey's sehingga kembang dan ringan
-setelah kembang
-tapiskan serbuk coklat hershey's bersama tepung jagung.
-gaul sebati guna spatula masukkan emulco coffee
-panaskan oven suhu 150'c selama 10 minit sebelum proses membakar
-turunkan suhu kepada 100-120'C ketika hendak membakar..
-10 minit api bawah dulu .kemudian api atas bwh..
-bakar dlm loyang yang dialas baking paper.selama 1 jam atau sehingga garing..
-suhu 100-120'c..api atas bawah.bergantung pada oven masing masing
-biar sampai sejuk di dalam oven..
-siap hiaskan dengan fresh cream dan buah buah segar mengikut kegemaran masing masing
-selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan