Ahad, 16 Jun 2013

CORNFLAKES & ALMOND ROCHER

CORNFLAKES & ALMOND ROCHER


RESEPINYA

BAHAN
200 GM CORNFLAKES YANG DIPANGGANG
100 GM BADAM HIRIS YANG DI PANGGANG BERSAMA GULA ICING
10 GM GULA ICING
50 GM KULIT OREN
50 GM  PES KACANG HAZEL
50 GM LEMAK KOKO
200 GM COKLAT MASAKAN
200 GM COKLAT SUSU

HIASAN BOLEH GUNA GULA MANIK WARNA WARNI
                CAWAN KERTAS SECUKUPNYA



PES KACANG HAZEL. LEMAK KOKO, KULIT OREN
COKLAT MASAKAN

CORNFLAKES YANG DIPANGGANG

BADAM HIRIS YANG DIPANGGANG BERSAMA GULA ICING


BOLEH DISUSUN CUP

DAH SIAP UNTUK DIMASUKKAN KE DALAM CUP
CARANYA

GAUL BADAM BERSAMA GULA ICING. BAKAR 10MINIT . SEJUKKAN.

CAIRKAN COKLAT .CARA DOUBLE BOIL. MASUKKAN LEMAK KOKO
BERSAMA PES KACANG HAZEL

MASUKKAN CORNFLAKES, BADAM HIRIS, KULIT OREN KE DALAM COKLAT CAIR.
GAUL SEBATI.

SUDUKAN KE DALAM CAW KERTAS. TABURKAN DENGAN MANIK.

SEJUKKAN DALAM AISBOX BUAT SEKETIKA HINGGA COKLAT KERAS.

KELUARKAN DAN SIMPAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA.


SELAMAT MENCUBA.

1 ulasan: