CORNFLAKES & ALMOND ROCHER
BAHAN
200 GM CORNFLAKES YANG DIPANGGANG
100 GM BADAM HIRIS YANG DI PANGGANG BERSAMA GULA ICING
10 GM GULA ICING
50 GM KULIT OREN
50 GM PES KACANG HAZEL
50 GM LEMAK KOKO
200 GM COKLAT MASAKAN
200 GM COKLAT SUSU
HIASAN BOLEH GUNA GULA MANIK WARNA WARNI
CAWAN KERTAS SECUKUPNYA
PES KACANG HAZEL. LEMAK KOKO, KULIT OREN |
COKLAT MASAKAN |
CORNFLAKES YANG DIPANGGANG |
BADAM HIRIS YANG DIPANGGANG BERSAMA GULA ICING |
BOLEH DISUSUN CUP |
DAH SIAP UNTUK DIMASUKKAN KE DALAM CUP |
GAUL BADAM BERSAMA GULA ICING. BAKAR 10MINIT . SEJUKKAN.
CAIRKAN COKLAT .CARA DOUBLE BOIL. MASUKKAN LEMAK KOKO
BERSAMA PES KACANG HAZEL
MASUKKAN CORNFLAKES, BADAM HIRIS, KULIT OREN KE DALAM COKLAT CAIR.
GAUL SEBATI.
SUDUKAN KE DALAM CAW KERTAS. TABURKAN DENGAN MANIK.
SEJUKKAN DALAM AISBOX BUAT SEKETIKA HINGGA COKLAT KERAS.
KELUARKAN DAN SIMPAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA.
SELAMAT MENCUBA.
Kat mana ye nak dpt pes kacang hazel dgn kulit oren?
BalasPadam